معرفی کشور
کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است . سازمانهای دولتی و وزارت خانههای این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است . مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است . این ?دراسیون شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است . نام «مالزی» زمانی انتخاب شد که ?دارسیون مالیا ؛ سنگاپور ، ساباح و ساراواک یک اتحادیه متشکل از ۱۴ ایالت را تشکیل دادند .
در سال ۱۹۶۵ سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید . مالزی در بردارنده دو ناحیه جغرا?یائی است و دریای چین جنوبی آنها را از هم جدا میکند : شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد . این کشور در بردارنده شاه نشینهای جوهور ، کداه ، پاهنگ ، نگری سمبیلان ، کلانتان ، پراک ، سلانگور ، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن را ?رمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه ?درال پوتراجایا و کوآلالامپور سرپرستی میکنند .
بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را در بردارد با آنکه هم مرز اندونزی است ، زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد . مالزی شرقی در بردارنده ایالات ساباح و ساراواک و حوزه ?درال لابوآن است . اگر چه از دیدگاه سیاسی این بخش را مالاییها سرپرستی میکنند ، اما جمعیت جدید مالزیایی با وجود اقلیتهای چینی و هندی یکدست نیست .
سیاستهای مالزی برای بیان ماهیت ادعا شده مشاورهای آن گ?ته شده است و سه حزب اصلی تشکیل دهنده ناسیونال باریسان ، هر یک وابستگی خود را به یکی از گروههای نژادی کاسته است . تنها تنش مهم دیده شده در این کشور ، از زمان استقلال آن تا کنون ، شورشهای نژادی ۱۳می در آستانه مبارزه انتخاباتی و بر سر درگیریهای نژادی بوده است . با این همه ، مالزی الگویی از هماهنگی نژادی شمرده میشود .
|